Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Twitter Flickr

Hotel Esprit Montagne is ideaal gelegen voor wintersportliefhebbers. Op slechts 300 meter afstand vertrekt de cabinelift La Panthiaz die je direct naar de pistes en off-pistes van Les Portes du Soleil brengt. Met je skipas neem je bovendien de gratis skibus die tussen 08.00 en 17.00 uur tussen La Chapelle en Chatel / Linga pendelt. De bushalte bevindt zich 40 meter van het hotel. 


Les Portes Du Soleil
Of je nu voor het eerst gaat skiën of een zeer ervaren skiër bent, bij ons is er voor ieder wat wils. Ben je een echte skifanaat en houd je van lange tochten en afwisseling? Dan is de Portes du Soleil skipas ideaal. De Portes du Soleil is een schitterend wit skilandschap met 600 km piste, waar maar liefst 12 skiresorts en 2 landen met elkaar verbonden zijn:
  • 286 pistes voor alle niveaus: 32 zwart, 101 rood, 119 blauw en 34 groen 
  • 196 liften die je gemakkelijk en snel van het ene resort naar het andere brengen 
  • 30 snowparks/boarder-cross/ski-cross/park ludique
  • meer dan 1000 sneeuwkanonnen, wat het hele seizoen uitstekende sneeuw garandeert
  • 99 restaurants direct op de piste
Prijs voor een 6-daagse skipas volwassene: € 265 
Download pistemap (1,4 Mb)
 Poedersneeuw Les Portes du Soleil
Châtel Liberté
Als je het wat rustiger aan wilt doen, of juist op zoek bent naar een voordelig alternatief, is er het Châtel Liberté (130 km). Met de Châtel Liberté skipas ski je in een gedeelte van het Franse en Zwitserse Portes du Soleil. Vanaf La Chapelle ski je via Super Chatel naar het Zwitserse Torgon en Morgins, maar ook naar het Franse Linga en Pré-la-Joux. Het gebied heeft 61 skiliften en 73 pistes, waarvan 7 zwart, 23 rood, 29 blauw en 12 groen. 
 
Prijs voor een 6-daagse skipas volwassene: € 205

 
La Chapelle d’Abondance – Torgon 
Deze pas geeft toegang tot het charmante, afgesloten beginnersgebied Cret-Beni (in Chapelle d’Abondance). Door de ligging is het een sneeuwzeker gebied met veel groene en blauwe pistes en een pittige rode. Met de gratis skibus ben je hier binnen 5 minuutjes.

Daarnaast kun je met deze pas terecht op de pistes van La Chapelle d’ Abondance tot aan het Zwitserse Torgon. Het gebied is met name bekend om haar lange brede afdalingen en prachtige pistes tussen de dennenbossen. Vanaf Torgon is er een verbindingsmogelijkheid met de rest van het Portes du Soleil.
 
Tussen Cret-Beni en de rest van het gebied rijden gratis skibussen heen en weer. Deze skipas geeft toegang tot 75 km pistes.

Prijs voor een 6-daagse skipas volwassene: € 137
Skiles
Wij werken samen met de Ecole de Ski Francais in La Chapelle d'Abondance en ESI in Châtel. Ook hebben we erg goede ervaringen met de skischool "Snow Ride". Zij bieden privéskilessen op alle niveaus en voor alle leeftijden. Er zijn niet veel  Nederlands sprekende leraren, maar bijna iedereen spreekt goed Engels.  Voor de ervaren skiër zijn er ook interessante lessen te volgen, zoals off-piste skiën of telemarken.
 
Bezoek de website van ESF La Chapelle voor meer informatie. De lessen zijn ter plaatse bij Esprit Montagne te regelen.

Materiaal
De sportzaak Trincaz Sport ligt in het centrum van la Chapelle d'Abondance. In deze winkel vind je volop keuze aan materiaal, voor de beginner tot de zeer ervaren skiër. Bij aankomst ontvang je van ons een voucher waarmee je 10% korting ontvangt bij Trincaz Sport.


Skitouren
Ook in de bergen rondom het gebied en op plaatsen waar de liften niet komen, is nog veel skiplezier te beleven. Met vellen onder je tourski’s verlaat je de gebaande paden, klim je omhoog en ski je door maagdelijke poedersneeuw naar beneden. Je komt op adembenemende plekken waar je als gewone skiër nooit zou komen. Ook is het mogelijk om een dagpasje voor het skigebied te kopen om via enkele liften het beginpunt van een klim te bereiken.
 
Hotel Esprit Montagne organiseert deze winter meerdere skitourweken op aanvraag. Onder begeleiding van een ervaren lokale, Engelssprekende berggids maken we iedere dag een tocht met schitterende afdalingen. De tochten worden in overleg met de gids bepaald en hangen af van het niveau van de groep. Daarnaast wordt er voldoende aandacht besteed aan tripplanning, materiaal en natuurlijk risicomanagement, in het bijzonder lawineoefening.

Meer weten? Neem dan contact op met Alke via info@hotelespritmontagne.com.
Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate