Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Twitter Flickr

Lekker struinen door winterse bossen, een bergstroompje door het dal volgen in de helderwitte poedersneeuw. Dat klinkt goed, maar helaas zakken onze snowboots vaak een halve meter diep en komen we uitgeput thuis. Hoog tijd dus voor een alternatief à l'Esprit Montagne: probeer eens te wandelen met 'raquettes à neige'. Sneeuwwandelen

Van oudsher worden deze sneeuwwandelschoenen al gebruikt om makkelijker van A naar B te gaan. Vanaf de jaren '60 werden ze steeds meer voor recreatie gebruikt. Hoe werkt het? Heel simpel. Je gespt de schoenen vast aan je gewone (berg)schoenen, pakt een paar stokken in de hand en geniet -zonder weg te zakken- van de prachtige omgeving van Esprit Montagne.

Er zijn diverse sneeuwwandelingen in de buurt uitgezet. De meeste vind je ook terug op speciale wandelkaarten. De raquettes zijn te huur in het hotel en bij diverse sportzaken in La Chapelle d'Abondance.Begeleide sneeuwwandelingen
Een keer in de week organiseren wij vanuit het hotel een georganiseerde sneeuwwandeling. Alke is uw gids en neemt warme chocolademelk mee in zijn rugzak. Onderweg komt u langs een gezellig restaurantje waar u extra energie kunt opdoen met een goede kop koffie en een "tarte aux myrtilles".

Daarnaast werken wij samen met Nicos, onze berggids. Naast "standaard"  sneeuwwandelingen, organiseert hij ook nachtelijke wandelingen en speciale educatieve themawandelingen.


Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate