Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Twitter Flickr

Auto
Vanwaar de vakantiereis ook begint, het is erg gemakkelijk om naar La Chapelle d'Abondance te rijden, want bijna de hele route is snelweg. Slechts de laatste 20 km rijd je door de bergen. Hoewel de wegen bijna altijd schoon zijn, is het in de winter wettelijk verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben. 

La Chapelle d'Abondance is ongeveer 9 uur rijden vanaf Utrecht. De route over de Duitse autobaan is het kortst, maar niet altijd het snelst vanwege wegwerkzaamheden.

Wij rijden het liefst via Luik, Luxemburg, Strassbourg, Basel, Bern en dan via Monthey de grens weer over naar Frankrijk.

Wil je in twee dagen rijden? Dan is de stad Colmar een ideale tussenstop en erg de moeite waard rondom Kerstmis.
 

Bezoek www.mappy.com of www.viamichelin.nl voor een gedetailleerde routebeschrijving.
 

Let op: rijd je via Zwitserland en vervolgens Châtel? Dan staat het bord "Esprit Montagne" voorbij de oprit naar het hotel. (Komende vanaf Abondance is er echter geen probleem.)

Hou het huisje en de bushaltepaal op de foto hiernaast in de gaten. Direct bij de bushalte is al de oprit naar het hotel.


Vliegtuig
Het dichtstbijzijnde grote vliegveld is Genève. Genève ligt 71 km van La Chapelle d´Abondance. Vanuit Nederland zijn de goedkoopste vluchten met Easyjet en Transavia te boeken. De vliegreis duurt slechts 1,5 tot 2 uur.

Vanaf Geneve neem je de trein naar Thonon. Vanaf daar neem je de bus of een taxi transfer naar La Chapelle. Je kan ook rechtstreeks een taxi transfer naar La Chapelle nemen.

Trein
Met de trein reis je via Geneve naar Thonon. Je moet dan wel een paar keer overstappen. Thonon ligt op 31 km van La Chapelle d'Abondance. Op het treinstation neem je de bus naar het hotel (is die richting Châtel). De bushalte "La Panthiaz" is voor de deur.

Ook kan je via Zwitserland gaan. Neem dan Aigle als eindbestemming. Dit is een comfortable reis, zonder overstap en met een prachtig uitzicht op het Meer van Genève en de Alpen. Een treinkaartje kost circa € 35 per persoon. Vanaf hier kan je of de buski of een taxi naar La Chapelle d'Abondance nemen.Bus
Interbus rijdt elke vrijdag vanuit diverse Nederlandse steden direct naar de Vallée d'Abondance. je komt op zaterdag aan in ons buurdorp Châtel. We halen je daar graag op.

Wil je de bus vanaf treinstation Aigle nemen? Bekijk dan hier de data en tijden dat de bus rijdt.Transfers
Zowel voor Geneve, Thonon als Aigle (Zwitserland) regelen we, op verzoek, transfers. De prijzen zijn op aanvraag. Mail ons je vluchtgegevens en vluchttijden en dan geven wij de verschillende mogelijkheden en kosten aan.

Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate