Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Twitter Flickr
Vakantie is bedoeld om te genieten, om bij te komen van een drukke werkperiode, om alles even los te laten. Daarom is “wellness” voor lichaam en geest erg belangrijk voor ons.
We bieden:

Sauna
In het souterrain vind je onze 4-persoons sauna. Ter bevordering van de ontspanning gebruiken we etherische saunaoliën die een weldadig effect hebben: honing, rozemarijn, dennennaalden, eucalyptus of lavendel. In de saunaruimte liggen saunahanddoeken voor je klaar. Ook is hier een douche aanwezig.

Na de sauna neem je een koude douche en scrubt de huidcellen weg. De scrubs zijn gemaakt van bergzout uit een lokale zoutmijn en te koop voor € 4,50 per zakje. Tussen de saunagangen door ontspant je heerlijk in de relaxfauteuils in de benedenlounge.

Sel de Bain
Een half uurtje rijden hiervandaan, diep verscholen in de bossen, vind je de laatst werkende zoutmijn van Europa: Saline de Bex. De zalige kristallen die zij daar delven en bewerken zijn niet alleen een waardevolle toevoeging aan de Esprit Montagne keuken, ook heeft dit Zwitserse zout haar eigen wellness lijn.

Esprit Montagne zou haar naam niet verdienen als deze bergproducten niet een ritje naar het hotel zouden krijgen. En dus prijken en pronken de heerlijke verwenproducten bij onze receptie: 
 • Badzout met de etherische oliën Sinaasappel & Lavendel
 • Badzout met de etherische oliën Munt & Rozemarijn
 • Geparfumeerd badzout "Choc ô là"
 • Geparfumeerd badzout "Lemania"
 • Geparfumeerd badzout "Oxygène"

Massage
Bij vermoeide of gespannen spieren is niets zo fijn als een weldadige massage. Massages zijn te reserveren in de namiddag of avond. We bieden de volgende mogelijkheden:
 • sportmassage benen                                   
 • sportmassage rug
 • sportmassage rug & benen                         
 • full body sportmassage                                
 • full body massage met reiki
 • full body sportmassage & hot stone    
 • full body sportmassage & reiki & hot stone

(30 minuten): € 30
(30 minuten): € 30
(45 minuten): € 45
(60 minuten): € 60
(60 minuten): € 60
(60 minuten): € 60
(60 minuten): € 60  
Onze masseuse Stéphanie gebruikt Arnica Massageolie, een verwarmende en ontspannende olie die de spieren gezond houdt, gevoelige spieren verzacht en stijve en stramme spieren weer soepel maakt. De toegevoegde etherische olie van rozemarijn en lavendel stimuleren de doorbloeding en hebben een opwekkende geur.


Badjassen
Wil je graag een kamerjas en zit deze niet bij het arrangement inbegrepen? Dan bestel je deze via de receptie voor slechts € 15,- per week.
Wil je een leuk souvenir en bovendien thuis verder genieten van de hotelsfeer? Onze kamerjassen zijn te koop voor € 45 per stuk.
 

Kersenpittenzak
Krampen, koude voeten? Vraag ons om een kersenpittenzak. Eeuwen geleden al experimenteerde een Zwitserse boerin met de overgebleven kersenpitten van de zomer. Ze stopte ze in haar oventje, waarna ze de hitte lang vasthielden. De boerin naaide hoesjes voor haar hele familie om de lange winteravonden door te komen en al snel groeide de kersenpittenzak uit tot een dagelijks gebruiksvoorwerp.

Wij verwarmen de kersenpittenzak wat sneller, namelijk in de magnetron. Ook hebben we warmwaterkruiken voor je beschikbaar. 

Yoga
We stellen kostenloos yogamatten en meditatiekussens ter beschikking. Ieder jaar in september organiseren we bovendien een Bourgondische yogaweek.

Bekijk hieronder het yogaboek dat onze gasten tijdens de yogaweek van 2010 ontvingen. 

 
De Bourgondische Yogi by Esprit Montagne | Make Your Own Book


Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate