Nederlands
Deutsch
English
Blogger Blogger Twitter Flickr

Hotel Esprit Montagne ligt op 1000 meter hoogte in het pittoreske bergdorpje La Chapelle d'Abondance, in de weidse Vallée d'Abondance. In de winter is het dorp één van de twaalf stations van het beroemde Portes du Soleil skigebied. Elke week staan er interessante activiteiten op de agenda, zoals fakkeltochten, raclette-avondjes of skidemonstraties. Er zijn hier gezellige restaurants en barretjes, twee tea rooms, een bioscoop, een bibliotheek, een skimuseum en diverse kunstgaleriën.


Verwacht hier echter geen zware après-ski. La Chapelle is een rustig dorp. Toch is een van de kroegen het noemen waard: Le Fer Rouge. Hier brouwen ze nog hun eigen bier en schenken als specialiteit “bière brulant”, oftewel warm bier. Voor de echte après-ski is het naastgelegen dorpje Châtel uitermate geschikt.

www.flickr.com

Ligging 
Hoogte: 1020 meter
Geografische ligging: Vallée d’Abondance, aan de zuidkant van het Meer van Geneve, op 20 minuten rijden van de grens met Zwitserland.
 
Afstand vanaf Utrecht :  921 km
Afstand vanaf Antwerpen:  831 km
Cabinelift 300 meter
Laglaufloipes 300 meter
Wandelpaden 300 meter
Centrum 600 meter
Bushalte 30 meter, voor het hotel

In de winter rijdt een gratis skibus rond.


Lente, zomer en herfst
Ook hebben we een zomerwebsite! En niet voor niets. De meeste skidorpen veranderen na de winter in verlaten 'spookdorpen'. In La Chapelle d'Abondance wordt echter het hele jaar gewoond en geleefd. Elk seizoen heeft hier zijn charme.

In het voorjaar kleuren tientallen verschillende Alpenbloemen de almen en krijgen de beroemde Abondance koeien weer alle ruimte om te grazen in het groene landschap. Langzaam aan wordt het zomer, de natuur laat zich in al haar pracht zien. Ineens begrijp je waarom de 'vallée d'Abondance' haar typische naam heeft gekregen. Vanaf begin september straalt de vallei iets mysterieus en feerieks uit; felle herfsttinten tegen strakblauwe luchten, een warme herfstzon en heerlijk frisse nachten. Het wildseizoen begint, paddestoelen en bosbessen, lange wandelingen en haardvuren.

Wil je je ook onderdompelen in 'overvloed'? Bezoek dan onze zomerwebsite of neem eens een kijkje op de website van het VVV van La Chapelle d'Abondance.  
Copyright 2009, Hotel Esprit Montagne. Alle rechten voorbehouden.
Webdesign: Pixelerate